Kupaonski namještaj

Mala kućna oaza mira prema željenom stilu

Kupaonski namještaj

Prostorija čija je nekadašnja funkcija bila pružiti osnovne higijenske uvjete, danas je mnogo više od toga. Zahvaljujući napretku tehnologije i dizajna, danas kupaonica nije samo mjesto za održavanje osobne higijene, već je postala mala kućna oaza mira, u kojoj se opuštamo nakon napornog radnog dana.

Neovisno o veličini i konfiguraciji, pravilan odabir kupaonskih elemenata neophodan je za funkcionalnu i modernu kupaonicu. Kao i uređenju ostalih prostorija, i ovdje postoje nepisana pravila o uređenju kojih biste se trebali držati ako želite stvoriti funkcionalan i ugodan prostor.

Kupaonski namještaj

Uređenje kupaonice prema željenom stilu

Prije negoli se odlučite na kupnju određenog komada namještaja, razmislite o stilu. Uređenje kupaonice vjerojatno predstavlja najveći izazov jer se radi o prostoriji s često povišenom vlagom. Ako imate manju kupaonicu, potrudite se odabrati atraktivan model umivaonika koji će djelovati skulpturalno u prostoru i tako ispuniti funkcionalnu i estetsku ulogu. Osim oblikom, umivaonici se mogu isticati bojama, materijalom ili teksturom. Bez obzira odlučili se za umivaonik od keramike, kamena, stakla ili coriana, poštujte minimalne dimenzije od 90 centimetara širine i 55 centimetara prostora ispred umivaonika radi lakšeg pristupa.

Suprotno minimalističkom umivaoniku koji se sastoji od šupljeg ili punog kubusa, s ogledom iznad, drugi model kupaonskih umivaonika prilagođen je većim kupaonicama i kućanstvima s većim brojem članova. Takav je zapravo sličniji regalima koje nalazimo u dnevnim boravcima, ali usklađen s veličinom zida, prostora u koji se postavlja te namjenom kupaonice. Ormarići mogu biti potpuno zatvoreni staklenim ili punim vratima te u kombinaciji sa šupljim policama. Dizajnerski nisu tipični za kupaonicu pa joj primjena takvih ormarića daje sasvim novo ozračje i ugođaj.

Navedeno zvuči primamljivo, no ponekad ne možete realizirati nijedno ponuđeno rješenje već trebate namještaj po mjeri. I u tom slučaju možete se obratiti nama te ćemo na temelju vaših potreba i veličine kupaonice zajedno projektirati namještaj samo za vašu kupaonicu.

Obratite pozornost na odabir materijala

Nakon što ste se odlučili oko oblika namještaja, trebate posebno pripaziti i na odabir materijala jer je kupaonica najvlažnija prostorija u domu. Danas se na tržištu nudi više različitih kvalitetnih materijala za vlažne prostore, a mi vam preporučujemo da izaberete neki od sljedećih, koji su se dosad pokazali najboljima u praksi:

  • standardni ili vlagootporni iveral
  • medijapan - lakiran poliuretanskim lakom, u završnoj mat, sjaj ili visoki sjaj obradi
  • staklo u ALU ili inoks okviru – Estetski impresivan spoj staklene prednjice upotpunjen je pozadinom od drveta i uokviren u ALU ili inoks okvir koji štiti od ulaska vlage. Staklenu frontu moguće je obojiti u razne nijanse, kao i dodatno ukrasiti motivima i ručkicama po želji. Može doći u glatkoj i mat varijanti
  • akril – izuzetno otporan materijal visokog sjaja pristajat će u kupaonicama zaljubljenika u moderno. Naravno, i za akril možete izabrati veliki broj boja, a ukrasnim ručkicama pojačati cjelokupni dojam
  • furnir – za ljubitelje klasičnog izgleda kupaonice tu je furnir. Vanjski izgled fronte od furnira ostavlja dojam pravog drveta i notu prirodnosti cijelom prostoru

Unatoč tome što ste možda vješti u uređenju interijera, kada je u pitanju kupaona, zbog zahtjevnosti se najbolje obratiti stručnjacima. Iza nas je nekoliko stotina kvalitetno odrađenih projekata. Slobodno nam se javite jer naši će vam stručnjaci znati odgovoriti na sva vaša pitanja te vam savjetovati najbolje rješenje za vaše potrebe.