Klizne i pregradne stijene

Pretvorite jednu prostoriju u dvije

Pregradite prostoriju i stvorite savršeni ormar

Jeste li kada maštali o tome da pregradite prostoriju i stvorite savršeni ormar? U njega biste mogli pohraniti ne samo odjeću koju trenutno nosite, već i ostalu sezonsku, kapute, cipele, pa čak ugraditi i ogledalo. Priču iz vaše mašte možete ostvariti na dva načina. Klasični zidarski radovi uglavnom će vas dobro lupiti po džepu, a konačni rezultat bit će "fiksni", odnosno trajni.

Ako ne želite graditi i rušiti zidove, time smanjivati ionako mali prostor življenja te još sve skupo platiti, rješenje potražite u ugradnji klizne stijene. U tom slučaju javite se nama, a mi ćemo prema vašoj želji oblikovati ormar poput onih iz reklama i američkih filmova. Riječ je o trendu koji je sve prisutniji i na našem domaćem tržištu. Kuhinje, spavaće sobe, dječje sobe, uredi, frizerski i kozmetički saloni, stomatološke i liječničke ordinacije, laboratoriji...

Klizne stijene

Veliki prostori, mali, otvoreni

Nema interijera u kojem klizne stijene ne mogu funkcionirati. Zahvaljujući njihovoj ugradnji, prema vašim željama i potrebama vi možete povezati, podijeliti, otvoriti prostoriju ili je zakloniti od pogleda, a da pritom oduzimate minimalno prostora. To bi značilo da možete zaboraviti na nepotrebno "oduzimanje" kvadratnih metara koje ste itekako skupo platili.

Vrste kliznih stijena

Koje klizne stijene ćete odabrati ovisi o tome u kojem ih prostoru i kako želite koristiti. U zatvorenim prostorijama preferiraju se one od iverala ili stakla u aluminijskim okvirima. Ovo su dakako samo najpoznatije, jer postoje stijene rađene i od drugih vrsta materijala. Ono što je odlično kod kliznih stijena jeste što ih ovisno o vrsti materijala od kojeg su napravljene možemo uklopiti u bilo koji stil, od suvremenog do seoskog.

Naravno, okviru ćete prilagoditi i staklo, a birati možete od prozirnog, obojenog, oslikanog, pjeskarenog, mutnog, ali i onog u kombinaciji s tkaninama ili tapetama.

Jednostavne klizne stijene dobar su odabir za ugradbene ormare, harmo stijene za velike staklene površine (npr. za otvore prema terasi), a otklopno klizne za prozore. Kako se proizvode kao jednostruke, dvostruke ili višestruke, njima se može zatvoriti samo jedan mali ormar, ali i napraviti pregrada od više metara širine!

Da biste pravilno odabrali, najbolje je posavjetovati se sa stručnjacima. Stupite u kontakt s našim osobljem u prodavaonicama ili putem maila. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu rada s kliznim stijenama, oni će vas dobro informirati i usmjeriti u kupnju.

Zašto su klizne stijene dobar odabir svakog kućanstva?

  • Multifunkcionalne su
  • Jednostavne su za montažu
  • Čvrste su
  • Lako se održavaju
  • Odličan su zvučni i toplinski izolator
  • Otporne su na vanjske utjecaje
  • Cjenovno su prihvatljivo rješenje

Tražite li dugoročno rješenje problema bez da mijenjate cijeli prostorni raspored te rušite i gradite zidove, ovo je pravi odabir za vas.

Isplatit će vam se, kako bi se laički reklo, svaka uložena kuna. Skeptični ste po pitanju dugotrajnosti? Ne brinite, za klizne stijene moguće je dobiti višegodišnje jamstvo na kvalitetu i klizanje.