Dječje sobe

Najzabavnija prostorija u stanu

Stvorite prostor u kojem će vaše dijete voljeti boraviti

Najzabavnija prostorija u stanu ili kući je dječja soba. To je mjesto gdje mališani upoznaju svoje prve bajke, čuvaju najdraže igračke, uče prva slova, ali i mjesto kojeg će se rado sjećati jednom kada budu "veliki".Pri uređenju dječje sobe najvažnije je stvarati prostor u kojem će vaše dijete voljeti boraviti i osjećati se sigurno.

Dječji namještaj ne treba biti ni trendi, ni skup. Bolje je nabaviti onaj koji je u skladu s djetetovim željama, navikama, potrebama i uzrastu. Želite li pravu sobu iz svijeta dječje mašte, dopustite djetetu da izrazi svoje želje i maksimalno ga uključite u osmišljavanje prostora.

Dječje sobe

Dječja mašta može svašta, zar ne?

Ono na što ipak trebate paziti jeste minimalna kvadratura sobe. Za jedno dijete iznosi između 8 i 10 četvornih metara, za dvoje između 10 i 12 četvornih metara, dok za troje minimalna kvadratura iznosi 13 do 15 četvornih metara.

Ako dječja soba kvadraturom naginje manjoj sobi, tada odaberete višefunkcionalan namještaj ili namještaj po mjeri i tako "uštedite" prostor. Bilo kako bilo, svaka dječja soba treba imati tri osnovna područja:

  • centar za spavanje
  • centar za učenje
  • centar za igru

Krenite od osnova

Važno je da pripazite na osnovne komponente uređenja kao što su:

  • kvalitetan krevet
  • ormar
  • funkcionalni radni stol
  • odgovarajući prostor za igru

Spomenuti namještaj s više funkcija optimalno je rješenje. Na primjer, dobro bi bilo nabaviti krevet na kat da biste uštedjeli prostor ili pak krevet sa spremištem, takozvani ladičar, u koje možete pospremiti krevetninu ili igračke. Zahvaljujući takvom izboru namještaja vaše će dijete dobiti dodatni prostoru za igru, a kasnije prostor za učenje

Tražite li sobu koju će vaše dijete moći koristiti i kada dođe u tinejdžersko razdoblje, odlučite se za klasični krevet i ormare s kliznim vratima. Kliznu stijenu možete nabaviti u raznim kreativnim varijantama, što bi značilo raznih materijala, boja i uzoraka. Kad vaše dijete preraste određeni uzorak, bit će puno jednostavnije i jeftinije postojeći promijeniti novim, nego kupovati novu sobu. Sve bojazni o izdržljivosti kliznih stijena s tehničke strane možete odbaciti, jer je riječ o visokokvalitetnom rješenju s višegodišnjom garancijom

Još jedna važna stavka o kojoj treba misliti kod uređenja dječje sobe je materijal od kojeg je izrađena. Nikako se ne preporučuje staklo jer je ono opasno u slučaju da se razbije. Zato su najbolji odabir prirodni materijali poput mediapana, punog drva i iverala. Takav je namještaj teži, odnosno djeca ga ne mogu pomaknuti i tako se ozlijediti. Za potpuni ugođaj, sobu dodatno možete stilizirati popularnom pločom za pisanje / crtanje, jastucima, prekrivačem s omiljenim junakom iz crtića i veselim zavjesama.

Djeca su najdarovitiji dizajneri

Svaki pravi roditelj svoje će dijete u potpunosti uključiti u kreiranje njegova kutka. Nema potrebe da im namećete svoje ideje jer djeca jako dobro znaju što žele i u kakvom se prostoru osjećaju najugodnije. Pitajte ih za mišljenje i sobu osmislite zajedno. Djeca su, na kraju krajeva, najdarovitiji dizajneri jer su uvijek u kontaktu sa svojom znatiželjnom i razigranom "dječjom stranom".

Niste sigurni u vaše kreativno rješenje te vas zanima koji sve višefunkcionalni namještaj postoji na tržištu? Informirajte se u našim salonima ili nam postavite pitanje putem e-maila. Rado ćemo vam dati kvalitetni savjet koji se temelji na višegodišnjem iskustvu i znanju.